3 ecotips voor een proper huis

Heb je je kuisproducten al eens geteld? Vergeet de WC-eend niet hé!

Het zijn er veel te veel. Ze nemen plaats in, zijn zeer agressief voor mens en milieu en meestal overbodig (zoals die spray die je kocht om dat vettig plekje in de keuken eens deftig te kunnen kuisen).

Gebruik de producten die je hebt staan tot ze op zijn en probeer daarna eens alternatieve en super efficiënte kuisproducten uit.

We helpen je alvast verder met deze 3 toppers:

Azijn

Gebruik azijn om je toilet te kuisen. Giet een scheut witte azijn in je toilet. Laat het even weken en ga er dan even met de borstel overheen. Je zal merken dat het een ideale ontkalker is. Is er heel veel kalkaanslag in je WC? Laat de azijn dan een nachtje weken, vooraleer je de borstel pakt. Om ramen te lappen komt azijn ook van pas. Gebruik een natte vod om de ramen te kuisen met azijn (aangelengd met water) en een  droge vod om ze te doen blinken.

Kristalsoda

Gebruik kristalsoda, aangelengd met water, om je keuken en badkamer te kuisen en te ontvetten. We zijn echt superfans!

Baking Soda / Zuiveringszout

Baking soda is ideaal om je oven proper te krijgen. Besprenkel het bevuilde oppervlak met baking soda. Voeg er een klein beetje water aan toe (bijvoorbeeld door een schuursponsje nat te maken en de baking soda over het oppervlak te smeren). Laat het even intrekken en je zal merken dat het vuil er gemakkelijk afkomt. Lees zeker ook hoe we in onze andere post etikettenlijm van bokalen verwijderen met baking soda.

Nog wat propere tips:

Als je de azijngeur te straf vindt, kan je er een halve citroen of wat druppels essentiële olie aan toevoegen.
Voor afwasmiddel en andere zepen kan je steeds terecht in de verpakkingsloze winkel Robuust om je flessen zeep terug bij te vullen.
Lees zeker ook onze post over zeep- en shampoobars.