Actie!
 

Bamboe lunchbox

12,00 incl. btw

Op voorraad

Categorie: Tags: , , , ,
 

Beschrijving

Deze Retulp Ecobox heeft een stevig bamboe deksel en de lunchbox zelf is van bamboe-vezels gemaakt. De elastische stoffen band sluit de Ecobox op een trendy manier af. Deze lunchbox is perfect om je boterhammen of sandwiches mee te nemen!

Wat zijn de voordelen van bamboe? En waarom is bamboe duurzaam?

Bamboe is sterk en buigzaam. Het is recycleerbaar en wordt als een van de betere alternatieven voor plastic gezien. Ook filtert bamboe veel CO2 uit de lucht. Dus: hoe meer bamboe, hoe minder CO2 in de lucht. Bamboe kan per hectare jaarlijks 200 ton CO2-uitstoot absorberen, terwijl bomen 15 ton CO2 per jaar verwijderen.

Bamboe groeit heel snel. Door die snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit niet tot ontbossing (op voorwaarde dat een bamboeplantage niet in de plaats komt van bossen). De wortels van bamboe zorgen ervoor dat de grond vruchtbaar blijft. Er is ook nagenoeg geen afval bij de verwerking van bamboe. Daarnaast worden er geen pesticiden bij de groei en de verwerking van bamboe gebruikt. Bovendien kan bamboe over de hele wereld groeien. Dankzij de groeicyclus van amper vier รก vijf jaar is een jaarlijkse oogst mogelijk.

Ook enthousiast over bamboe? Neem een kijkje bij onze andere stijlvolle bamboe-essentials. Voor in jouw badkamer hebben we twee bamboe kammen in ons aanbod: de brede en de fijne, de bamboe haarborstel, de hippe bamboe tandenborstel en de nagelborstel. We hebben ook bamboe gezelschapsspelen in ons assortiment: Vier op een rij, Jenga en Mancala.