Actie!
 

Bijenwasdoekjes

4,507,50 incl. btw

Wissen
 

Beschrijving

Gebruik vanaf nu deze fleurige bijenwasdoekjes en zet een extra stap richting een zero waste keuken!

In onze keukens gebruiken we met z’n allen helaas nog steeds enorm veel plastic, waaronder plastic folie om voeding in te bewaren. Al dat plastic komt op gigantische afvalbergen terecht. Daarbij komt kijken dat plastic niet biologisch afbreekbaar is. Ook met bio-plastic en biologisch afbreekbaar plastic moet je oppassen. De natuur neemt plastic niet zonder gevolgen op. Plastic valt stilaan uit elkaar in allerlei kleine stukjes, de beruchte microplastics. Hoorde jij er al van? Die kleine deeltjes of microplastics komen vaak in rivieren, zeeën en ons grondwater terecht. Dat is niet enkel schadelijk voor allerlei soorten organismen in zee bijvoorbeeld, maar ook voor onszelf. Door onder andere bijenwasdoekjes te gebruiken, kan je de hoeveelheid plastic die je in jouw keuken gebruikt (bv. plastic folie) of hebt (bv. plastic verpakkingen rond voeding) beperken en op die manier vermijden dat nog meer plastic de afvalberg bereikt.

Hoe gebruik je de bijenwasdoekjes?

Je kan de bijenwasdoekjes gebruiken om je groenten (bv. een halve komkommer of courgette) in te verpakken of om een kom etensresten af te dekken.

Hoe worden de bijenwasdoekjes gemaakt?

Deze vrolijke bijenwasdoekjes zijn handmade in België, in het atelier van Simonette à Bicyclette. Simonette à Bicyclette is niet zomaar een atelier. Ze werken er namelijk inclusief door op maat van hun werknemers aangepast werk te bieden. Dat is iets waar we in De Groene Stadshut ook naar streven. Bovendien zijn we gewoon écht fan van de prachtige kleurcombinaties en patronen die ze gebruiken. Alle stoffen hebben een andere kleur. De vrolijke katoenen stoffen komen uit Frankrijk en zijn OEKETEX gecertificeerd, wat garandeert dat er geen chemische stoffen in zitten. Door bijenwas over die katoenen stoffen te smelten, worden bijenwasdoekjes verkregen. Die doekjes kan je heel lang hergebruiken.

Wanneer je online bestelt, is de kleur die je krijgt een verrassing. Wens je een specifieke kleur? Contacteer ons dan gerust.

Extra informatie

grootte: 15 x 20, 20 x 25, 25 x 30 cm of 30 x 35 cm

kleur: willekeurige selectie

materialen: OEKOTEX gecertificeerd katoen en gecertificeerde bijenwas

herkomst: handmade in België

onderhoud: Was de bijenwasdoekjes met koud water en eventueel wat zeep. Gebruik geen heet water, anders bestaat de kans dat de bijenwas smelt.

Op onze webshop zijn vele producten van Simonette à Bicyclette te vinden, waaronder groentenzakjes, furoshiki, bestekzakjes en herbruikbare doekjes. Neem gerust een kijkje! 👀