Een klein stapje vooruit naar een eco badkamer

De badkamer… Daar valt veel over te vertellen. Laten we het in deze post hebben over deo en tandpasta. Je hebt er misschien nooit bij stil gestaan dat je je afvalproductie enorm kan verminderen door tandpastatubes en deospuitbussen uit je badkamer te verbannen.

Er zijn verschillende alternatieven voor tandpasta die milieuvriendelijker zijn dan de alledaagse tubes die we kennen. Wij gebruiken tandpastatabletten zoals je op de foto hieronder kan zien ( te verkrijgen in de zero wasteshop Robuust! ). Lauren Singer van ‘Trash is for tossers’ biedt een ander alternatief. Deze hebben we ook getest en je moet er voor zijn. Het smaakt wat zoutig, maar er valt best aan te wennen! Probeer het ne keer uit? 😉

Als je deospuitbussen in je badkamer heb staan, laat deze post je dan overtuigen om een ander wondermiddel tegen geurtjes te gebruiken. Spuitbussen zitten vol schadelijke gassen en deorollers zitten vol plastiek. Wij gebruiken een aluinsteen. Aluinsteen kan je ook gebruiken om kleine wondjes te desinfecteren.

Nog een tipje?

Als je op date gaat en je absoluut lekker wil ruiken, gebruik dan even een rollerdeo. Maar doe ons een plezier… laat die spuitbussen weg!