Waarom je vanaf nu geen flesjes water meer wilt

Je kent ze wel, de trendy herbruikbare drinkflessen. Heb je er nog geen? Of heb je er wel een maar gebruik je ze niet? Dan is het dé moment om je nieuwe allerbeste vriend wat aandacht te geven!

De flessen water en frisdrank die we drinken, gooien we in de PMD-vuilbakken zodat ze gerecycleerd kunnen worden. Helaas meldt Recover dat slechts de helft hiervan gerecycleerd wordt. Van deze flessen worden andere niet-recycleerbare voorwerpen gemaakt die na gebruikt in de zee of op een afvalberg belanden.

Laten we vanaf nu dus minder flessen water kopen en meer kraantjeswater drinken. We besparen hier plastiek-, productie- en transportvervuiling mee.

Kraantjeswater is in Antwerpen trouwens even gezond als flessenwater en bovendien veeeeeeeeeeeeel goedkoper. Waterlink rekende uit dat het tot 200 keer goedkoper is om van de kraan te drinken! Volgens ‘alles over water van de kraan‘ kost het per liter water gemiddeld 0,0043€. Een fles Spa van 2l kost in de winkel maar liefst 1€ … Van kraantjeswater drinken wordt een mens nog rijk!

Herbruikbare flessen zijn er in alle materialen, maten en kleuren. Gebruik er eentje waar je zelf graag uit drinkt.

Deze zijn onze persoonlijke favorietjes:

Nog een leuke tip: Antwerpen heeft meer dan 60 drinkwaterfonteintjes waar je je drinkfles GRATIS kan bijvullen ;-).