Snot, kan het eco?

Tjoeeeee! Daar gaan we weer, een loopneus. Papieren zakdoekje nemen, neus snuiten en we gaan weer verder.

Had je er al bij stil gestaan dat al die papieren zakdoeken apart verpakt zijn?

Oja, je hoort ons al komen! Wij gaan jou helpen om die onnodige verpakkingen te verminderen. Gebruik vanaf nu stoffen zakdoeken. Kruip achter je naaimachine of vraag aan je oma, mama, tante, … om trendy vintage zakdoekjes te maken. Je kan hiervoor een versleten kleedje inschakelen. Of misschien heb je nog mooie restjes stof liggen?

Stoffen zakdoeken zijn super gemakkelijk te wassen en er is geen strijkwerk aan. Bovendien zijn ze zo veel zachter voor je neus dan papieren zakdoeken. Je zal niet langer last hebben van die pijnlijke rode neusrandjes. Klinkt aantrekkelijk, niet?

Stoffen zakdoeken

In huis hebben we meestal ook wel grote papieren zakdoeken staan. Ook wel gekend als ‘de keukenrol’. Super handig, hé? Kan als zakdoek, vodje en zoveel meer gebruikt worden. Helaas worden ook die steeds verpakt (én geproduceerd én getransporteerd). Gebruik vanaf nu een vod als je het aanrecht of de keukentafel kuist. Je kan de vodden indelen in verschillende kleuren. Bv. de roze voor de keuken, de witte voor de badkamer enzovoort.

Nog een snottig tipje:

Ben je een beetje vies van stoffen zakdoeken vol snot? Je kan, wanneer je heel verkouden bent, terug overschakelen op papieren zakdoeken. Dan heb je de rest van het jaar toch wat afval gespaard. Je kan eventueel ook een zakje meenemen in je rugzak of handtas om je vuile zakdoeken in te steken.

Stoffen zakdoeken