OPGELET! Deze workshop gaat uitzonderlijk door in Dille & Kamille, op 10 minuten wandelen van De Groene Stadshut.
Fermenteren is een eeuwenoude bewaartechniek, waardoor je jouw groenten maandenlang kunt bewaren zonder dat ze slecht worden. Daarnaast hebben gefermenteerde groenten heel wat voordelen voor je gezondheid omdat ze vol probiotica zitten. Ze zijn niet alleen gezond maar ook ontzettend lekker! Ze zijn een feest voor je smaakpapillen en geven een extra toets aan jouw gerechten (burgers, broodjes, salades, sauzen, …).
Wat leer je tijdens de workshop?
Je leert tijdens deze boeiende workshop hoe je groenten fermenteert en hoe het fermentatieproces tot stand komt. We gaan aan de slag met 2 verschillende technieken. Je leer hoe je mét of zonder pekelwater fermenteert. Met deze aangeleerde technieken kan je thuis gemakkelijk experimenteren met allerlei soorten groenten en recepten.
Wat maak je?
Je maakt 2 verschillende recepten: een gefermenteerde koolsalade en gefermenteerde wortelen.
Praktische informatie:
Na de workshop krijg je via mail een samenvatting doorgestuurd met de recepten.
Zelf mee te nemen:
Neem 2 glazen bokalen mee met afsluitbaar deksel (minimum 0,5 liter) of meerdere kleine, zodat je de groenten zonder smossen thuis krijgt. Je kan je bokalen ook vóór de workshop bij Dille & Kamille aankopen met 10% korting!
Good to know!
De workshop gaat door in Dille & Kamille: Vleminckstraat 9, 2000 Antwerpen.
Ter plaatse krijg je een kortingscode van 10% voor een aankoop bij Dille & Kamille.
De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.