Fermenteren voor beginners

zaterdag 22 oktober 2022 @ 10:30 – 12:30

Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners‘ leer je hoe je groenten fermenteert. Fermenteren is een eewenoude bewaartechniek. Door groenten en fruit te fermenteren, kun je ze maandenlang bewaren zonder dat ze slecht worden. Tijdens de workshop leer je hoe een fementatieproces tot stand komt.

Gefermenteerde groenten zijn daarnaast erg gezonde. Ze zitten vol probiotica (goede bacteriën) die je darmflora verrijken. Bovendien zijn ze een feest voor je smaakpapillen en geven ze een extra toets geven aan jouw gerechten (burgers, broodjes, salades, sauzen, …).

Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners’ gaan we aan de slag kool en wortelen die we fermenteren met 2 verschillende technieken. Met de aangeleerde technieken kan je daarna gemakkelijk experimenteren met andere soorten groenten.

Neem 2 glazen bokalen mee van ongeveer een halve liter (of meerdere kleine) met afsluitbaar deksel , zodat je de groenten zonder smossen thuis krijgt.

Ik kijk ernaar uit je te ontvangen tijdens deze boeiende bacterie-bijeenkomst! Na de workshop krijg je een samenvatting met de recepten doorgestuurd.


Schrijf je nu in!

40,00€Deze workshop gaat door in:

De Groene Stadshut, Bredestraat 44, Antwerpen

Kaart wordt geladen...