Fermenteren voor beginners

zaterdag 25 februari 2023 @ 10:30 – 12:30 –

Tijdens de workshop leer je hoe je groenten fermenteert. Gefermenteerde groenten zitten vol probiotica die je darmflora verrijken.


Wanneer

zaterdag 25 februari 2023    
10:30 - 12:30

Reserveringen

55,00€
Inschrijving

Waar

De Groene Stadshut
Bredestraat 44, Antwerpen

Droom je ervan om zelf groenten te fermenteren?

Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners‘ leer je hoe je groenten fermenteert. Fermenteren is een eewenoude bewaartechniek. Door groenten en fruit te fermenteren, kun je ze maandenlang bewaren zonder dat ze slecht worden. Tijdens de workshop leer je hoe een fementatieproces tot stand komt.

Gefermenteerde groenten zijn daarnaast erg gezond. Ze zitten vol probiotica (goede bacteriën) die je darmflora verrijken. Bovendien zijn ze een feest voor je smaakpapillen en geven ze een extra toets aan jouw gerechten (burgers, broodjes, salades, sauzen, …).

Wat kan je verwachten?

Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners’ gaan we aan de slag met kool en wortelen die we fermenteren met 2 verschillende technieken. Met de aangeleerde technieken kan je daarna gemakkelijk experimenteren met andere soorten groenten en recepten.

We kijken ernaar uit je te mogen ontvangen tijdens deze boeiende bacterie-bijeenkomst! Na de workshop krijg je ons e-book gratis doorgestuurd, zodat je de recepten tijdens de workshop niet hoeft op te schrijven.

Zelf mee te nemen:

Neem 2 glazen bokalen mee met afsluitbaar deksel (ongeveer 0,5 liter) of meerdere kleine, zodat je de groenten zonder smossen thuis krijgt.

Good to know!

Opgelet! De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.

De Groene Stadshut werkt zo laagdrempelig mogelijk en biedt ook de kans aan mensen die het moeilijker hebben. Bij elke workshop met minimum 7 inschrijvingen, wordt automatisch een plaats gedoneerd aan iemand die kansarm is.

Deze workshop wordt gegeven door Inez, Mieke of Maya…. Wie het wordt, is een verrassing! 🙂

Kaart wordt geladen...

Reserveringen

Tickets

55,00€

Registratiegegevens

Payment and Confirmation