Gefermenteerde dranken: kombucha & waterkefir

vrijdag 16 december 2022 @ 19:30 – 21:30 –

Leer om zelf kombucha en waterkefir te brouwen!


Wanneer

vrijdag 16 december 2022    
19:30 - 21:30

Reserveringen

50,00€
Inschrijving

Waar

De Groene Stadshut
Bredestraat 44, Antwerpen

Droom je ervan om zelf gefermenteerde drankjes te brouwen?

Kom naar deze boeiende workshop over gefermenteerde dranken, waar Mieke jou leert om zelf Kombucha & Waterkefir te maken!

Kombucha en waterkefir zijn eenvoudig te maken probiotische drankjes. Ze zijn ideaal als je een gezond alternatief zoekt voor frisdrank. Kombucha is gefermenteerde thee met een cider-achtige smaak. Kefir smaakt naar een soort limonade. Beiden zijn een feest voor je smaakpapillen en je gezondheid!

Wat kan je verwachten?

Tijdens de workshop kan je proeven van kombucha en kefir. Vervolgens leer je om dit zelf te maken. Je leert ook hoe een fermentatieproces tot stand komt. Een paar dagen na de workshop kan je dan thuis genieten van een heerlijk, zelfgemaakt probiotisch drankje met een heilzaam en verzorgend effect voor je darmen…

Eens je het gemaakt hebt, kan je daarna thuis zonder problemen verder experimenteren. Je investeert dus niet enkel in de workshop zelf, maar ook in de kennis die je levenslang meeneemt om thuis met deze drankjes aan de slag te gaan.

Na de workshop krijg je een samenvatting met de recepten doorgestuurd.

Zelf mee te nemen:

Neem 2 glazen bokalen mee met afsluitbaar deksel (ongeveer 0,5 liter), zodat je jouw lekkere brouwsels zonder mossen thuis krijgt.

Good to know!

Opgelet! De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 5 inschrijvingen.

De Groene Stadshut werkt zo laagdrempelig mogelijk en biedt ook de kans aan mensen die het moeilijker hebben. Bij elke workshop met minimum 7 inschrijvingen, wordt automatisch een plaats gedoneerd aan iemand die kansarm is.

Kaart wordt geladen...

Reserveringen

Tickets

50,00€

Registratiegegevens

Payment and Confirmation