Zeepbars maken

woensdag 01 februari 2023 @ 19:30 – 21:30 –

Tijdens deze workshop leer je om zelf zeepbars te maken op basis van natuurlijke en plantaardige oliën. Heerlijk zacht voor de huid!


Wanneer

woensdag 01 februari 2023    
19:30 - 21:30

Reserveringen

60,00€
Inschrijving

Waar

De Groene Stadshut
Bredestraat 44, Antwerpen

Zeep maken is een ontzettend boeiend proces. Het vereist wat aandacht en de juiste ingrediënten, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk.

Wat je leert tijdens de workshop:

Tijdens de workshop leer je om zelf zeepbars te maken op basis van natuurlijke en plantaardige oliën, zonder bijkomende toevoegingen. Met jouw zelfgemaakte zeep, kan je nadien je handen en lichaam wassen. Het is een hele zachte zeep die ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

Hoe gaat het in z’n werk?

We maken zeep volgens de traditionele techniek. Hierbij gieten we de zeep in vormen om het te laten uitharden. Vervolgens laten we het 4 à 6 weken rijpen. Waarom we dit doen, vertellen we jou tijdens de workshop. Je zal de zeep dus niet meteen mee naar huis kunnen nemen. Deze wordt na de workshop opgestuurd met de post. Dit is inbegrepen in de prijs van de workshop.

Praktische informatie:

Na de workshop krijg je een samenvatting doorgestuurd met het recept. De zeepjes worden naar jou opgestuurd met Bpost. We sturen ze op naar het dichtbijzijnde postpunt in jouw buurt.

Neem een T-shirt of trui met lange mouwen mee, zodat je huid beschermd blijft tegen spatten. Als je thuis een veiligheidsbril en handschoenen (latex/rubber) hebt liggen, mag je die ook meenemen.

Good to know:

Opgelet! De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.

De Groene Stadshut werkt zo laagdrempelig mogelijk en biedt ook de kans aan mensen die het moeilijker hebben. Bij elke workshop met minimum 7 inschrijvingen, wordt automatisch een plaats gedoneerd aan iemand die kansarm is.

Deze workshop wordt gegeven door Inez, Mieke of Maya…. Wie het wordt, is een verrassing! 🙂

Kaart wordt geladen...

Reserveringen

Tickets

60,00€

Registratiegegevens

Payment and Confirmation