Zeepbars maken

zaterdag 26 november 2022 @ 10:30 – 12:30 –

Tijdens deze workshop leer je om zelf zeepbars te maken op basis van natuurlijke en plantaardige oliën. Heerlijk zacht voor de huid!


Wanneer

zaterdag 26 november 2022    
10:30 - 12:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

De Groene Stadshut
Bredestraat 44, Antwerpen

Zeep maken is een ontzettend boeiend proces. Het vereist wat aandacht en de juiste ingrediënten, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk.

Tijdens deze workshop leer je om zelf zeepbars te maken op basis van natuurlijke en plantaardige oliën, zonder bijkomende toevoegingen. Met jouw zelfgemaakte zeep, kan je nadien je handen en lichaam wassen. Het is een hele zachte zeep die ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

We maken zeep volgens de traditionele techniek. Hierbij gieten we de zeep in vormen om het te laten uitharden. Vervolgens laten we het 4 à 6 weken rijpen. Waarom we dit doen, vertel ik jou tijdens de workshop. Je zal de zeep dus niet meteen mee naar huis kunnen nemen. Deze wordt na de workshop opgestuurd met de post. Dit is inbegrepen in de prijs van de workshop.

Na de workshop krijg je een samenvatting doorgestuurd met het recept.

Neem een T-shirt of trui met lange mouwen mee, zodat je je huid beschermt tegen spatten. Als je thuis een veiligheidsbril en handschoenen (latex/rubber) hebt liggen, mag je die ook meenemen.

Good to know:

De Groene Stadshut werkt zo laagdrempelig mogelijk en biedt ook de kans aan mensen die het moeilijker hebben. Bij elke workshop met minimum 7 inschrijvingen, wordt automatisch een plaats gedoneerd aan iemand die kansarm is.

Kaart wordt geladen...

Reserveringen

De inschrijvingen zijn gesloten.