Recept voor een heerlijke limonade

Dit recept voor een heerlijke limonade is heel eenvoudig te maken. Met wat gember, citroen en appelsien maak je een gezond alternatief voor frisdrank. Zelf drink ik voornamelijk water en thee, maar soms heb ik zin in iets anders. Frisdrank vind ik vaak veel te zoet, wat het voor mij niet altijd gemakkelijk maakt om een alternatief te vinden. Ik maak het dus liever zelf. Gefermenteerde dranken als kombucha en waterkefir zijn zeer gezond maar iets gecompliceerder om thuis te maken. Daarom deel ik dit eenvoudige receptje zodat je altijd verse en gezonde frisdrank in huis hebt.

Tijdens de zomermaanden is dit zelf bereide drankje heerlijk verfrissend! In de wintermaanden, daarentegen, kan je het zonder problemen warm drinken. Verder zit dit drankje boordenvol vitamines. Citrusvruchten bevatten onder andere veel vitamine C, wat jouw immuunsysteem een extra boost geeft. Als je verkouden bent, kan deze limonade zelfs helpen om er sneller van af te geraken.

Wist je dat gember helpt bij vermoeidheid? Maar het is ook ontstekingsremmend, pijnstillend en spijsverteringsbevorderend. Zo helpt het bijvoorbeeld als je maag- of darmklachten hebt.  Volgens de Oosterse geneeswijzen zou gember zelfs helpen om meer zelfvertrouwen te hebben.

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter limonade:

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

  • een stukje gember van ongeveer 2cm
  • 2 appelsienen
  • 1 citroen
  • 2 theelepels honing (of agavesiroop)
  • 700 ml kraantjeswater

Aan de slag:

Het is handig als je een mes, snijplankje, fruitpers, pannetje en fles bij de hand hebt.

  • Snijd de gember in stukjes en laat het 10 minuten koken in 700 ml kraantjeswater.
  • Snijd en pers de appelsienen en de citroen.
  • Voeg het water bij het geperste sap en voeg er 2 theelepels honing aan toe. Je kan eventueel een zeefje gebruiken voor een fijnere textuur van het sap.

 

Vind je het recept voor een heerlijke limonade te straf? Voeg er dan op het einde nog wat extra water aan toe.

Drink het gezellig thuis op of giet hem in je trendy thermos voor onderweg.

Wil je het serveren als apperitief? Doe er dan een vers takje munt bij.

Schol!