Deze workshop 'DIY gefermenteerde dranken' maakt deel uit van onze 3-delige fermentatieworkshop waarbij Maya van De Groene Stadshut en Mieke van Pure By Mie jouw kennis versterken en jou meenemen naar de boeiende wereld van fermentatie.
Je kan voor de 3 workshops tegelijk inschrijven. Wie voor de hele reeks tegelijk inschrijft ('EHBO voor gezonde darmen' + 'DIY groenten fermenteren' + 'DIY gefermenteerde dranken), ontvangt 15% korting! Je betaalt dan voor de 3 workshops samen slechts €158 i.p.v. 182€.
Voor wie is deze workshop?
Droom je ervan om zelf gefermenteerde drankjes te brouwen?
Kom naar deze boeiende workshop over gefermenteerde dranken, waar Mieke van Pure By Mie jou leert om zelf Kombucha & Waterkefir te maken!
Kombucha en waterkefir zijn eenvoudig te maken probiotische drankjes. Ze zijn ideaal als je een gezond alternatief zoekt voor frisdrank. Kombucha is gefermenteerde thee met een cider-achtige smaak. Kefir smaakt naar een soort limonade. Beiden zijn een feest voor je smaakpapillen en je gezondheid!
Wat kan je verwachten?
Tijdens de workshop kan je proeven van kombucha en kefir. Vervolgens leer je om dit zelf te maken. Je leert ook hoe een fermentatieproces tot stand komt. Een paar dagen na de workshop kan je dan thuis genieten van een heerlijk, zelfgemaakt probiotisch drankje met een heilzaam en verzorgend effect voor je darmen…
Eens je het gemaakt hebt, kan je daarna thuis zonder problemen verder experimenteren. Je investeert dus niet enkel in de workshop zelf, maar ook in de kennis die je levenslang meeneemt om thuis met deze drankjes aan de slag te gaan.
Praktisch
Na de workshop krijg je een samenvatting met de recepten doorgestuurd.
Zelf mee te nemen
Neem 2 glazen bokalen mee met afsluitbaar deksel (ongeveer 0,5 liter), zodat je jouw lekkere brouwsels zonder smossen thuis krijgt.
Good to know!
De workshop gaat door in De Groene Stadshut: Bredestraat 44, 2000 Antwerpen.
Opgelet! De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.