Fermenteren is een eeuwenoude bewaartechniek, waardoor je jouw groenten maandenlang kunt bewaren zonder dat ze slecht worden. Daarnaast hebben gefermenteerde groenten heel wat voordelen voor je gezondheid omdat ze vol probiotica zitten. Ze zijn niet alleen gezond maar ook ontzettend lekker! Ze zijn een feest voor je smaakpapillen en geven een extra toets aan jouw gerechten (burgers, broodjes, salades, sauzen, …).
Wat leer je tijdens de workshop?
Je leert tijdens deze boeiende workshop hoe je groenten fermenteert en hoe het fermentatieproces tot stand komt. We gaan aan de slag met 2 verschillende technieken. Je leer hoe je mét of zonder pekelwater fermenteert. Met deze aangeleerde technieken kan je thuis gemakkelijk experimenteren met allerlei soorten groenten en recepten.
Wat maak je?
Je maakt 2 verschillende recepten: een gefermenteerde koolsalade en gefermenteerde wortelen.
Praktische informatie:
We werken met een maximum van 9 deelnemers in totaal, zodat iedereen voldoende ruimte heeft om vragen te stellen.
Je krijgt een handig boekje met de nodige informatie zodat je de recepten na de workshop gemakkelijk opnieuw maakt. Deze informatie wordt na de workshop ook doorgestuurd via mail.
Zelf mee te nemen:
Je hoeft niets te voorzien maar je mag altijd 2 glazen bokalen meenemen met afsluitbaar deksel (minimum 0,5 liter). Hoe meer we kunnen hergebruiken en recycleren, hoe beter!
Good to know!
De workshop gaat door in De Groene Stadshut: Bredestraat 44, 2000 Antwerpen.
De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.