Privé Workshops

De Groene Stadshut organiseert eco & DIY privé workshops (ook mogelijk op verplaatsing). Leer onder andere om zeep en shampoo te maken, je eigen notitieboekje te knutselen of groenten te fermenteren.

Vraag een privé-workshop aan op verplaatsing of in De Groene Stadshut (verjaardag, vrijgezellenfeest, activiteit onder vrienden, …).  Een workshop duurt ongeveer 2 uur (min. 4, max 15 deelnemers).

Een verjaardagsfeestje organiseren in onze hut kan ook voor kinderen vanaf 9 jaar (min. 4, max. 8 deelnemers). De kinderworkshops duren 1,5 uur.

Contacteer ons voor meer info & mogelijke data.

Onze workshops op een rijtje:

De workshops kunnen op vraag worden aangepast. Indien mogelijk, kan een nieuwe workshop op maat worden gecreëerd. De deelnemers dienen zelf hun potjes en bokalen mee te nemen om hun creaties mee naar huis te nemen. We hebben uiteraard steeds reserve potjes klaarstaan. Alle workshops zijn vegan-friendly. Onze recepten zijn laagdrempelig. Zo kunnen de deelnemers thuis namaken wat ze tijdens een workshop geleerd hebben. Na de workshop worden de recepten doorgestuurd, zodat de deelnemers tijdens de workshop niets hoeven op te schrijven.

Is er een jarige of wordt de workshop aangevraagd voor een vrijgezellenfeest? Laat het ons weten. Dan krijgt de gelukkige van ons een extraatje.

Voor volwassenen

Zeep maken: Leer om zelf zeepbars te maken, waarmee je je handen en lichaam kunt wassen. Het is een hele zachte zeep die ideaal is voor mensen met een gevoelige huid. We maken zeep volgens de traditionele zeeptechniek. Deze workshop is mogelijk voor  maximum 9 deelnemers en op voorwaarde dat er een dampkap ter beschikking is. (zelf te voorzien: T-shirt of trui met lange mouwen om je huid te beschermen + optioneel: veiligheidsbril en handschoenen)

Fermenteren voor beginners:  Fermenteren is een eewenoude bewaartechniek. Tijdens de workshop leer je hoe een fementatieproces tot stand komt. Gefermenteerde groenten zijn erg gezond en zitten vol probiotica (goede bacteriën) die je darmflora verrijken. Bovendien zijn ze een feest voor je smaakpapillen en geven ze een extra toets geven aan jouw gerechten. We gaan aan de slag met 2 verschillende technieken. Na de workshops kan je met alle soorten groenten experimenteren. (zelf te voorzien: 2 glazen bokalen van ongeveer een halve liter (of meerdere kleine) met afsluitbaar deksel )

DIY handenzalf, bodyscrub & handenzalf: Leer om zelf bodyscrub, lippenbalsem en handenzalf te maken. Dit is een heel laagdrempelige workshop. Sommige ingrediënten zal je sowieso al in huis hebben liggen. (zelf te voorzien: 3 herbruikbare bokaaltjes/potjes)

DIY shampoobars & (voeten)badpralines: Leer om je eigen shampoobar en (voeten)badpralines te maken. De shampoobar schuimt heerlijk en is zeer geschikt voor de gevoelig huid. De badpralines maken je huid lekker zacht. Ze schuimen zachtjes wanneer je ze in het water legt. Als je geen bad hebt, kan je ze gebruiken voor een rustgevend of verwarmend voetenbadje. (zelf te voorzien: doosje om de shampoobar en badpralines in te bewaren)

Wine & Paint avond: Geniet van een inspirerende babbel- en schilderavond of namiddag. Je krijgt er een glas rode wijn en (vegan) borrelhapjes bij. Aan het begin van de workshop doen we een creatieve opwarmingsoefening om ons op weg te helpen. Tijdens de avond geef ik een moodboard mee over de thema’s ‘bloemen’ en ‘mandala’s’. Het kan jou op weg helpen bij het schilderen. Als je liever iets anders schildert, is dat geen probleem. Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen of tekenen. Iedereen schildert naar eigen kunnen en verlangen. Het doel van deze avond is om geïnspireerd aan de slag te gaan in een veilige en gezellige omgeving. Het gaat om het creatief proces, waarbij het eindresultaat of de schildertechniek minder van belang is. Verder staan we stil bij alternatieve en gerecycleerde materialen om mee te schilderen. Je mag je eigen schildergerief gebruiken.

DIY Wellness @ home: Maak een kleimasker voor jouw gezicht, een massage-praline voor je lichaam en een kruidenzout-zakje voor in je (voeten)bad. Een massagepraline is een blokje vol voedzame oliën dat smelt wanneer het in contact komt met je huid. Naast massages, is het heerlijk om te gebruiken als alledaagse ‘bodybutter’ of bodylotion. Een kleimasker dient om je gezicht een extra reinigende én hydraterende boost te geven. Met het kruidenzout in je bad of voetenbadje kom je tot rust na een vermoeiende werkdag. (zelf te voorzien: 2 potjes + eventueel een stoffen zakdoek)

DIY Notebooks: Maak je eigen notitieboekje tijdens deze laagdrempelige worshop. Je leert 3 verschillende technieken en allerlei tips en tricks om met gerecycleerd materiaal aan de slag te gaan. (eventueel zelf te voorzien: papier dat je zelf verzameld hebt)

Voor kinderen

Vegan chef kok: limonade maken & vegan koekjes bakken

Creatief papier: maak je eigen notitieboekje

Pimp your shirt: tover een oude T-shirt om tot hippe plantenhanger of zakje

Wellness mini: maak je eigen bodyscrub en lippenbalsem (of massagepraline)

Prijslijst

Op verplaatsing

Stuur een mailtje naar info@degroenestadshut.be voor een vrijblijvende offerte.

In De Groene Stadshut
Volwassenen (vanaf 14 jaar) Kinderen (vanaf 9 jaar)
4- 8 deelnemers 40€ pp 4- 8 deelnemers 30€ pp
Vanaf 9 deelnemers 30€ pp