Vegan pancakes, omdat het ook anders kan

Vegan pancakes, omdat het ook anders kan

Dit receptje is het delen waard, niet alleen omdat het bijdraagt aan een ecologischer eetpatroon maar ook omdat het zo gemakkelijk en lekker is.

Voor deze heerlijke vegan pannekoekjes zonder melk en eieren heb je heel weinig ingrediënten nodig. Vanaf nu hoef je je dus geen zorgen meer te maken over je ontbijt, ook niet als je weer vergeten ben om langs te bakker te gaan. (Herkenbaar? 😉 ) Hou kom en pan al maar uit de kast. Na één keer proberen onthoud je dit receptje zeker en vast!

Zo ga je te werk voor een ontbijtje voor 2 personen:

  • Vul 1 glas met bloem naar keuze en doe het in een kom.
  • Vul hetzelfde glas met water of  met zelfgemaakte havermelk en giet het bij de bloem.
  • Doe er 2 soeplepels suiker en 2 soeplepels zonnebloemolie bij.
  • Voeg een koffielepel baking powder toe om de pannekoeken te laten rijzen
  • Roer eens goed, zet je vuurtje aan en….. bakken maar! Doe niet te veel deeg in de pan, zodat de pannekoekjes niet te groot worden.
Nog wat culinaire tips:

Dit recept is een basisrecept dat kan aangepast worden naar jouw smaak.
Wil je meer pannekoeken? Verdubbel de hoeveelheden.
De bloem die gebruikt wordt kan je kiezen. Het is lekker om verschillende bloemsoorten te mengen zoals bijvoorbeeld speltbloem, tarwemeel en kikkererwtenmeel.
Om de pannekoeken wat op smaak te brengen kan je er wat vanilledruppels en kaneelpoeder aan toevoegen.
De pannekoeken zijn heerlijk met wat confituur of suiker.
Hou je liever van hartige pannekoeken? Vervang de suiker door een snuifje zout.