Recept voor vegan pancakes

Dit recept voor vegan pancakes, zonder eieren of melk, is het delen waard. Het is ontzettend eenvoudig en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het zijn kleine pannenkoekjes die lijken op de ‘american pancakes’, dus verwacht je niet aan de typische grote, platte Belgische pannenkoek.

Met dit recept heb je genoeg voor 2 personen. Het is een basisrecept dat kan aangepast worden naar eigen smaak en voorkeuren. Zo kan je zelf kiezen welke bloem je gebruikt. Kikkererwtenmeel en boekweitmeel zijn bijvoorbeeld uitstekend als je glutenvrije pannenkoeken wilt. Bovendien bevatten deze bloemsoorten heel veel proteïnen. Het is altijd lekker om verschillende bloemsoorten te mengen. Als je volkoren meel of bloem toevoegt, doe je er maar 1/4e van in omdat het deeg anders te zwaar wordt.

De pannekoeken op smaak brengen doe je met vanilledruppels, vanillesuiker of kaneelpoeder. Serveer ze met wat confituur of agavesiroop en eventueel een stuk fruit erbij.

Wil je liever hartige pannenkoeken? Voeg dan een snuifje zout, peper en oregano toe aan het deeg.

 

Het recept voor vegan pancakes

Aantal personen

2

Ingrediënten

  • 1 glas bloem  naar keuze (tarwebloem, speltbloem, boekweitmeel, kikkererwtenmeel, … of een combinatie)
  • 1 glas water of plantaardige melk
  • 1 koffielepel baking soda (bakpoeder)
  • 2 soeplepels olijfolie
  • (optioneel: kaneelpoeder, vanilledruppels of vanillesuiker)

Werkwijze

  • Vul 1 glas met bloem naar keuze en doe het in een kom.
  • Vul hetzelfde glas met water of  met zelfgemaakte havermelk en giet het bij de bloem.
  • Doe er 2 soeplepels olijfolie bij.
  • Voeg een koffielepel baking powder toe om de pannenkoeken te laten rijzen.
  • Roer het deeg goed door. Als je een mixer hebt, kan je het deeg best even mixen.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en wacht totdat de pan goed warm is. Je kan de pan evenuteel invetten met wat olie, maar dat hoeft niet. Doe vervolgens 2 à 3 soeplepels deeg in de pan en bak je pannenkoeken goudbruin.
  • Serveer met fruit, confituur of agavesiroop.

Geniet ervan!