0,00€

Geen producten in de winkelwagen.

info@degroenestadshut.be

0,00€

Geen producten in de winkelwagen.

HomeGezondheid en welzijnReceptenMaak zelf je eigen tofu spread

Maak zelf je eigen tofu spread

Deze heerlijke tofu spread is écht mijn grote favoriet! Ik heb het recept zo simpel mogelijk gemaakt zodat het voor jou nog gemakkelijker is om te maken. Niet alleen bevat deze spread weinig ingrediënten, maar ik heb daarnaast de hoeveelheden voor jou herrekend naar glazen en lepels. Zo heb je zelfs geen weegschaal nodig! Nauwkeurig koken hoeft niet, waardoor je spontaan goesting krijgt om het uit te proberen. Je hebt er alleen een minimale portie moeite en een paar ingrediënten voor nodig.

Met dit eenvoudige recept kun je dus in een mum van tijd genieten van een heerlijke tofu spread. Besmeer je boterhammen met deze smeuïge en plantaardige spread voor een voedzaam ontbijt of gebruik het als verrukkelijk beleg op krackers tijdens een gezellige borrel. De combinatie van de zachte tofu, kruidige kerrie en de hartige smaak van de kappertjes zorgt voor een ware smaakexplosie.

Experimenteer gerust met dit recept en voeg je eigen persoonlijke touch toe. Voel je vrij om extra kruiden, specerijen of verse groenten toe te voegen om de smaak nog meer te verfijnen. Je kunt de tofu spread ook combineren met andere ingrediënten, zoals plakjes avocado, komkommer of tomaat om zo je favoriete belegcreatie te maken.

Geniet van deze heerlijke tofu spread. Als je nog extra inspiratie zoekt, probeer dan zeker ook eens de wortelspread uit voor een heerlijke boterham of apéro hapje.

Gele tofu spread met curry op een een volkoren boterham, afgewerkt met basilcumblaadjes.

Tofu Spread Recept

Deze heerlijke tofu spread is goed voor een 6-tal boterhammen en kan eenvoudig worden aangepast naar eigen smaak. Voel je vrij om te experimenteren met kruiden en toevoegingen die je lekker vindt. Ik gebruik voor dit recept altijd de gewone, vaste tof maar je zou ook zijden tofu kunnen gebruiken.

Hier is het recept:

Ingrediënten:

  • Een halve blok tofu
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Een snuifje zout en peper
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels veganaise
  • Optioneel: een snuifje knoflookpoeder en kurkuma

Bereidingswijze:

  1. Snijd en plet de tofu fijn met behulp van een mes en vork. Als je een blender hebt, stop je het even kort in de blender voor een gladdere textuur.
  2. Voeg de kappertjes, kerriepoeder, zout, peper, olijfolie en veganaise toe aan de geplette tofu.
  3. Meng alles goed door elkaar tot je een smeuïge spread hebt bereikt.

Goed om te weten

Je kunt de kappertjes in dit recept eenvoudig vervangen door augurken of zelf gefermenteerde groenten. Fermenteren is namelijk een ideale manier om groenten langer te bewaren en het zit boordevol probiotica die je gezondheid en darmflora een extra boost geven. Wil je zelf groenten leren fermenteren? Koop ons e-book ‘Groenten fermenteren voor beginners’ of volg een workshop ‘groenten fermenteren voor beginners’.

Eet smakelijk!

Groenten fermenteren voor beginners

Zaterdag 23 maart 2024 om 10:30
59,00 incl. btw

Zeep maken voor beginners

Zondag 17 maart 2024 om 10:30
64,00 incl. btw

EHBO voor gezonde darmen (by Pure By Mie)

Zaterdag 16 maart 2024 om 10:30
59,00 incl. btw

Online workshop Shampoobars maken

Leer zelf shampoobars maken met deze online workshop en geniet van heerlijk schuimende shampoo op basis van natuurlijke ingrediënten.
12,00 incl. btw

Online workshop Groenten fermenteren

Leer groenten fermenteren met deze online workshop. Ontdek de eeuwenoude bewaartechniek en geniet van heerlijke, gezonde gefermenteerde groenten.
25,00 incl. btw

Online workshop Zeep maken voor beginners

Bekijk deze online workshop waar en wanneer je wilt. Je leert in deze laagdrempelige workshop om zeep te maken volgens de traditionele methode. We gaan aan de slag met plantaardige olie.
25,00 incl. btw

Volg ons